Sandsli Tannlegesenter
Sandsli Tannlegesenter 2012 - Tlf. 55 22 97 60 - E-post: tannlege@sandslitann.no - tannlege Bergen

SJEKKLISTE FOR Å MOTVIRKE DÅRLIG ÅNDE

En god munnhygiene og behandling av eventuell tannløsningssykdom er viktig for å bli kvitt vond lukt fra munnen.

Regelmessige besøk hos tannlegen eller tannpleieren for rengjøring og kontroll er en forutsetning for en sunn og velluktende munn.

 
Børst tennene morgen og kveld med en fluortannkrem. Undersøkelser viser at lukten ofte kommer fra de bakre delene av tungen. Børst derfor også tungen eller bruk en tungeskrape.

 
Bruk tanntråd eller noe alternativt for rengjøring mellom tennene en gang pr dag. Det beste er å gjøre dette rett før leggetid.

 
Om du har avtagbare proteser er det lurt å ta dem ut om natten hvis ikke vi anbefaler noe annet.

 
Munnskyllemidler har som oftest en høyst forbigående effekt på dårlig ånde. Mange ganger har det ingen effekt i det hele tatt. Om du regelmessig må bruke slike midler for å skjule vondt lukt fra munnen er det bedre at du rådfører deg med oss i tannhelseteamet.

 
Om du synes det vanskelig å holde rent kan tannlegen eller tannpleieren anbefale spesielle bakteriedrepende midler som et supplement.

 
Sukkerfri tyggegummi kan hjelpe noe. Først og fremst ved at de stimulerer spyttproduksjonen.

 
Om du tror at du har konstant dårlig ånde er det lurt å skrive ned hva og når du spiser i 3-7 dager og viser det til tannlegen. Informer alltid tannlegen om du har hatt legebehandling eller har begynt med noen nye medisiner siden siste besøk.